Podem Catalunya demana la dimissió de Pablo Casado. Després que el vicesecretari del PP hagi assegurat que el president Carles Puigdemont podria acabar com Companys, la formació liderada per Albano-Dante Fachin li ha exigit que renunciï "immediatament de tots els càrrecs". En un comunicat, han considerat que les "greus afirmacions" de Casado fan "apologia del franquisme i de la violència cap al president de la Generalitat". Han recordat que Companys va ser "un expresident empresonat i afusellat pel règim franquista amb la col·laboració del nazisme i els col·laboracionistes francesos de Vichy".

"Les paraules de Casado són altament ofensives cap a la societat catalana, ja que recorden una part fosca de la història de Catalunya que bona part de la societat té molt present i que va ser producte d'un cop d'estat militar que a dia d'avui encara està per ser condemnat", assegura el comunicat. El text constata que, en comptes de "demanar disculpes com a partit hereu del règim franquista", el PP "utilitza la repressió violenta que va provocar aquest règim per amenaçar dirigents de Catalunya democràticament escollits".

Per altra banda, la formació morada sosté que, aquesta estiu, la Comissió Europea "recordava al Govern espanyol del PP que ha de tipificar com a delicte  la trivialització de crims de guerra, genocidi i crims contra la humanitat en compliment de les normes europees per la convivència i contra l'odi".

És per això que afirmen que, tant des de Podem com des de Podemos, reproven les "insinuacions" de Pablo Casado i en demanen la dimissió "per haver-se referit de manera implícita a l’empresonament i afusellament del legítim president de Catalunya".