La petició demana a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que obri els centres cívics l'1 d'octubre per a la celebració del referèndum. I, en menys d'una setmana, ja ha recollit més de 14.900 firmes a la plataforma Change.org. De fet, ja està a punt d'assolir l'objectiu fixat inicialment: 15.000 signatures. 

La petició recorda que l'alcaldessa de la capital catalana s'ha compromès públicament amb el dret a decidir en més d'una ocasió. "Així doncs, seria impensable que el govern de Colau no donés ple suport al referèndum d'autodeterminació que ha plantejat el govern de Junts pel Sí", asseguren els impulsors de la iniciativa. Demanen al govern municipal que "posi a disposició dels ciutadans tots els centres cívics i espais on sempre s'ha votat i que, com sempre, en aquesta futura cita democràtica també s'hi ha de poder votar".

La iniciativa va comptar des del principi amb el suport de diverses personalitats del món sobiranista, com el productor i periodista Toni Soler, la diputada del PDeCAT al Congrés Míriam Nogueras, l'escriptora Liz Castro i el músic i productor televisiu Josep Maria Mainat.