Oriol Junqueras a La Sexta dient que "hem de defensar el que creiem millor pels ciutadans", Jordi Pujol deixant anar al seu llibre La immigració, problema i esperança de Catalunya del 1977 que "l'home andalús no és un home coherent" —tot i que va demanar perdó—, un professor de periodisme de la UAB lamentant-se que "cada vegada que sento la paraula 'Espanya' m'entra urticària", Gabriel Rufián posant damunt la taula que l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz no va néixer a Catalunya, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, cridant que "el PP no s'hauria de dir Partit Popular de Catalunya, sinó Partit Popular a Catalunya" i diferents imatges més relacionades amb l'"odi" a Espanya. Això és el que es pot veure en un vídeo fet i difós pel PP titulat "No és democràcia, és hispanofòbia".

Convençuts que "els separatistes es salten la llei", el Partit Popular ha fet, doncs, la seva pròpia campanya contra el referèndum, malgrat haver assegurat en diverses ocasions per activa i per passiva que no en farien —i haver-ne fet, també, en varies ocasions—.

El vídeo, que comença amb la frase "Els separatistes no respecten la llei..." amb uns punts suspensius posats expressament, acaba concloent que si és així és justament perquè "no respecten Espanya ni els espanyols". Però aquest no és el final. La cirereta del pastís la posen amb les declaracions del vicepresident del Govern a La Sexta assegurant que "tenim tot l'apreci i carinyo cap a la societat espanyola, els ciutadans espanyols, la llengua espanyola" i Rufián assegurant que "no som nacionalistes, de fet, els nacionalistes són els altres".

Amb això, el PP pretén fer veure a la resta de l'Estat que els catalans que no volen la independència pateixen aquestes situacions a diari. I així volen traslladar-ho a la resta d'Espanya. I que es creguin aquesta realitat.

L'argumentari del PP

"Donarem a conèixer els desvergonyiments a la identitat nacional i el menyspreu a Espanya/espanyol del que fan gala sectors independentistes catalans". Aquesta és la finalitat de la campanya contra el referèndum del PP, una campanya que va tenir el tret de sortida ahir a les 17.30 hores sota el hashtag #Hispanofobia.

Aquest document no havia de sortir a la llum, però està corrent com la pólvora per les xarxes socials després que ho publiqués a Twitter l'editor de The Spain Report, i s'hi pot llegir un sumari on relaten detalladament els passos a seguir i quins arguments utilitzar per justificar el seu raonament. Entre aquests arguments hi tenen 20 tuits que "il·lustren l'assetjament independentista", una declaració d'una noia que assegura que "sóc catalana, no espanyola" o el resultat de "30 anys d'adoctrinament".

A la següent pàgina, comencen a desmuntar arguments del Govern i proposen frases per tuitejar i emplacen a qui ho faci a citar mitjans de comunicació i a "crear el teu tuit original" en aquesta línia.  Entre aquestes frases, s'hi poden trobar algunes com "dir que l'Estat ens roba, mentre Catalunya és la comunitat amb més casos de corrupció", que "l'Estat no els estima" o que l'Estat és l'enemic. També volen deixar clar que "el 90% dels impostos procedeixen de l'IRPF, i no tributen els territoris, sinó les persones", així com que "Madrid té més dèficit que Catalunya".

I la cosa no acaba aquí. El PP també prova de discernir entre realitat i ficció i posen com exemple de la primera que la Guàrdia Civil investiga la presumpta malversació quan Puigdemont era alcalde", mentre que ficció és la independència.

A banda d'això, proposen diversos enllaços amb notícies per compartir com "L'assetjament a una mare que va demanar més classes en castellà pel seu fill" o "La Diada del terror: no a la islamofòbia, sí a la hispanofòbia".

També els faciliten un seguit d'imatges en un Google Drive per compartir.