Els grups de l'oposició comencen a marcar posicions pel que fa a la votació de les conclusions del Procés Constituent que JxSí i la CUP tenen intenció de portar el ple del Parlament que comença aquesta tarda a la cambra catalana. De fet, C's, PSC i PP estan intentant buscar una acció conjunta, com ara aixecar-se i marxar del ple durant la votació, per posar en relleu el seu rebuig.  

Aquest matí, els tres grups parlamentaris han aprofitat el faristol del Parlament per valorar la situació, malgrat que no se sap ni com ni quan serà la votació. La líder de C's, Inés Arrimadas, ha reclamat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que paralitzi "el cop a la democràcia" que suposa la votació de les conclusions del Procés Constituent que JxSí i la CUP volen en algun moment del ple. Per tant, bàsicament li demana que acati el Tribunal Constitucional. "Exigim a Forcadell que sigui la presidenta del Parlament i no de l'ANC", ha dit. Malgrat que Arrimadas ha evitat confirmar si pensen abandonar el ple quan es produeixi la votació sí que ha dit que no hi participaran. "En funció del que passi, valorarem", ha assegurat.

Mentrestant, el líder del PP, Xavier García Albiol, ha demanat per a aquesta tarda una reunió amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per "dir-li a la cara" que no està disposat a acceptar "la perversió" que suposa la votació de les conclusions del Procés Constituent. Ha estat Albiol qui ha explicat que han mantingut converses amb Arrimadas i Iceta per intentar "una acció conjunta de resposta". En aquest sentit, Albiol és el que aposta més clarament per aixecar-se i deixar sols JxSí i la CUP perquè quedi la "imatge d'un Parlament com el de Veneçuela". "No participarem d'aquest atemptat contra l'Estat de dret", ha dit. Ara bé, espera que Forcadell tingui "un rampell de seny" i eviti abans la votació.

D'altra banda, el portaveu adjunt del PSC, Ferran Pedret, ha avançat que els socialistes estaran en contra d'ampliar l'ordre del dia per incloure aquest punt, però que si tira endavant, participaran només del debat. Per tant, tampoc participaran de la votació. "No volem col·laborar el xoc de legitimitats", ha defensat. Pedret insisteix que el debat del Procés Constituent respon a una estratègia de JxSí per satisfer la CUP de la cara a la qüestió de confiança del mes de setembre i que la seva votació suposa un "conflicte institucional innecessari", bàsicament per la resolució del Tribunal Constitucional.

Per últim, el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, ha explicat que el grup no participarà "del trilerisme de JxSí i la CUP" per incloure el debat en l'ordre del dia "per la porta del darrere", però si les conclusions tiren endavant, sí que estaran al debat i hi votaran en contra perquè consideren que amb el seu contingut "trenquen ponts i aprofundeixen en la ruptura".