Òmnium Cultural i Podem a Catalunya sumaran esforços per continuar treballant i fer possible la celebració d’un referèndum a Catalunya i es comprometen a treballar a favor de la participació massiva en un referèndum.

A la trobada també hi han assistit Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural; Jordi Bosch, membre de la Junta directiva d’Òmnium; Albano Dante Fachin, secretari general de Podem a Catalunya, i Josep Giner, secretari polític de la formació lila. Ambdues parts han analitzat la situació política de Catalunya i han coincidit a posar en valor la unitat del sobiranisme.

Un cop més, han constatat la bona sintonia existent entre els sobiranistes i han posat en valor els grans consensos i èxits col·lectius.

Indecisió de Podem

Podemos es troba immers en un debat sobre la posició de la organització el vista de la possible convocatòria d’un referèndum. La direcció del partit remarca la voluntat de ser un agent mobilitzador i de fer una crida a la participació massiva davant de la possible convocatòria d’un referèndum, entenen la mobilització ciutadana i democràtica com la clau per conquerir el dret a decidir en vista de la negativa persistent del govern del PP.