El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, no creu que hi pugui haver una reunió entre el president Carles Puigdemont i el president Mariano Rajoy abans del mes de juny i l'ha supeditada a renunciar al referèndum. Millo ha afirmat aquest divendres que "no té sentit fer una reunió per veure com s'incompleix al llei". Per això, ha defensat que "la pilota és a la teulada de la Generalitat" i que mentre vulgui "vulnerar la legalitat vigent, no té sentit l'acord que planteja".

En una entrevista al programa de Xavi Freixes a Catalunya Ràdio, Millo ha animat Puigdemont a renunciar al plantejament unilateral i a demanar una reforma de la Constitució. "No s’acordarà l’incompliment de la legalitat", ha defensat Millo, qui també ha afirmat que el "canvi de la legalitat" correspon al Congrés i no al president Rajoy. Millo ha manifestat que el que hauria de fer Puigdemont és abandonar la via de la "unilateralitat" si vol parlar amb el Govern espanyol. 

El delegat del Govern central ha assegurat també que aquest manté "viva" l'anomenada Operació Diàleg, però ha reconegut que es troba en un moment d'enroc i ha apostat per esperar que s'estovin les relacions entre ambdues administracions. Millo culpa el Govern català d'aquest enroc i assegura que el procés és "un carreró sense sortida".

Tot això, després que ahir la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, assegurés que dona dos mesos per assolir un pacte amb l'Estat pel que fa al referèndum, abans d'optar per la via de la unilateralitat