El ple del Parlament que el president, Carles Puigdemont, ha demanat que convoqui la Cambra catalana la setmana vinent se celebrarà amb tota probabilitat divendres, segons han avançat fonts de JxSí a El NacionalPuigdemont ha reclamat que es convoqui els diputats per debatre i decidir sobre "l'intent de liquidar l'autogovern i la democràcia" i per "actuar en conseqüència".

El cap de l'executiu català ja va advertir dilluns, després de la detenció dels presidents d'Òmnium i l'Assemblea, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que, en cas que el Govern espanyol decidís activar l'article 155 de la Constitució, proposaria aixecar la suspensió de la declaració d'independència que va anunciar en proclamar davant del Parlament els resultats del referèdum.

Dilluns hi ha prevista la reunió de la Junta de Portaveus per abordar el calendari de sessions de la setmana vinent. En cas de confirmar-se la convocatòria del ple per divendres, el Parlament es reunirà el mateix dia en què està convocat el ple del Senat que haurà de ratificar l'aplicació de l'article 155 en els termes que ha proposat el consell de ministres en la seva reunió extraordinària d'aquest dissabte.

Poc abans que comparegués el president aquest vespre des del Palau de la Generalitat també la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, havia pronunciat una declaració institucional a la sala d'audiències de la Cambra catalana acompanyada dels membres de la Mesa de JxSí i CSQP per expressar el compromís de defensar la sobirania de la institució, les seves plenes atribucions i els drets dels diputats.