Pel ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández, dir que "el 12 d'octubre commemora un genocidi és ser un indigent cultural". Fernández ha pronunciat aquestes paraules en un acte aquest dilluns a Barcelona, i després que l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, hagi anunciat que el 12-O serà laborable als serveis d'atenció del consistori.

Sabater ha justificat aquesta decisió en una entrevista, en el fet que la festivitat representa valors "del colonialisme" i del "Dia de la Raça" franquista. L'alcaldessa ha rebutjat commemorar "la conquista de les Amèriques", un fet que considera un "genocidi".

Crítiques a Puigdemont

En un altre front, Fernández ha lamentat que el president, Carles Puigdemont, no hagi aprofitat el viatge a Madrid per entrevistar-se amb el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy. Ho ha dit en una conferència davant militants i simpatitzants del PP de Barcelona.

"Hauria estat una bona ocasió per trobar-se amb Rajoy per veure, des del diàleg, què es pot millorar. Li ha semblat millor veure’s amb Iglesias. A Catalunya depèn de la CUP i a la resta d’Espanya vol dependre de Podemos. Molt bé!", ha ironitzat.

Pacte contra el terrorisme

Jorge Fernández també ha emplaçat el PDECat i ERC a signar el Pacte per les llibertats i contra el terrorisme i els ha titllat d'"irresponsables" per no haver-ho fet fins ara. Ha afegit que mentre no signin aquest pacte, serà "molt difícil progressar en la integració" dels Mossos en organismes de lluita contra el terrorisme en què no estan presents.

"Emplaçar l'antiga CDC i ERC al fet que, si estan per la defensa real i eficaç contra el terrorisme gihadista, que s'incorporin al pacte, ja que, altrament, seran en el millor dels casos uns irresponsables", ha conclòs .