El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha assegurat aquesta tarda al Congrés dels Diputats que el seu número dos, Íñigo Errejón, no s’ha absentat de les Corts espanyoles en els darrers dies com a conseqüència de les hipotètiques discrepàncies que sacsegen la formació morada. “Errejón no està absent. Està treballant, i al capdavant de la secretaria política, i està duent a terme la seva feina de la millor manera”, ha dit el secretari general de Podemos. Així mateix, ha assegurat que el número dos, ell mateix, i tota l’executiva del partit estan dedicant els seus esforços a reprendre les negociacions amb el PSOE, per formar “un govern del canvi a la valenciana”.

Com ha indicat la diputada Irene Montero aquest matí, la trobada amb el secretari general socialista, Pedro Sánchez, podria produir-se a principis de la setmana vinent. Sánchez es trobava avui a Brussel·les, en una reunió del grup socialista europeu, on ha demanat al primer ministre grec, Alexis Tsipras, que faci de mitjancer amb els morats per formar govern a Espanya. Ara bé, Iglesias també ha hagut de justificar per què en la reunió que se celebrarà demà amb els secretaris generals de les Comunitats Autònomes i els responsables regionals d'organització de Podemos no hi acudirà, tampoc, el número dos. El líder de Podemos creu que no entra en les seves funcions, de manera que no ho hi ha d'anar.

Tanmateix, el fet és que des de la nit que va ser cessat Sergio Pascual, del Consell Ciutadà de Madrid, no s’han tornat a veure els caps dels morats junts. Errejón no va acudir dimecres a la comissió d’Hisenda del Congrés, d’on és titular, i va haver de ser substituït per un company. L’explicació al fet no s’ha produït per ara. Així i tot, la diputada Carolina Bescansa afirmava a RNE que "hi ha un interès des de fora de Podemos per alimentar el debat de la divisió interna". Al seu torn, el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha assegurat que els problemes interns dels morats no afecten les negociacions d'investidura per aconseguir un pròxim president que lideri un "govern del canvi". A més, Domènech ha descartat que Errejón pugui dimitir.