El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, afirma que donarà suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució en el cas que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, respongui afirmativament en el requeriment del Govern espanyol sobre si ha declarat la independència de Catalunya.

En una entrevista que avui publica el diari El País, Iceta també assenyala que "si el president respon 'sí' a Rajoy es que vol que s'apliqui el 155". El líder dels socialistes catalans creu que "el Govern espanyol va errar en intentar evitar una votació que no tenia cap valor". També anuncia que en el caso que Puigdemont admeti la secessió, donarà suport a que els Mossos siguin intervinguts.

"L'origen del que tenim entre mans es el que va passar els dies 6 i 7 de setembre en el Parlament, que va suposar una vulneració flagrant de la legalitat con l'aprovació de la Llei del referèndum i la de transitorietat jurídica," diu Iceta, que afegeix que això va motivar "una gravíssima inseguretat jurídica que està motivant ara la marxa de las sedes socials dels bancs i las grans empreses".