Creix l'ofensiva de guàrdies urbanes contra el referèndum, durant aquest diumenge han identificat a més d'un dirigent polític per estar participant en actes relacionats amb l'1 d'octubre.

El primer cas és el del secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, que ha denunciat via Twitter que la Guàrdia Urbana l'ha identificat mentre participava en un acte de l'Assemblea Nacional Catalana davant la Sagrada Família acompanyat del catedràtic en ciència política Ramon Cotarelo.

"Identificat a l'acte de l'ANC Sagrada Família. Els he dit la veritat: faig de secretari d'immigració i he parlat d'immigració". Això és el que ha assegurat Amorós en la seva piulada, que ha acompanyat d'unes imatges en què es pot veure la policia prenent-li les dades personals.  

Un altre exemple és el del diputat de JxSí Gerard Gómez, que a través de la mateixa plataforma ha volgut deixar constància dels fets: "La Guàrdia Urbana m'ha obert diligències per defensar el que penso en una plaça de Barcelona. Amb tot, seguirem explicant-nos arreu. Votarem". 

Però avui no només s'han obert diligències contra polítics, aquest migdia, els portants del bou de Reus han estat identificats durant un correvermut perquè havien col·locat un cartell sobre el referèndum al llom del bou. El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, els ha volgut enviar el seu suport: "Gràcies amics del bou de Reus! No podran aturar la veu del poble. Sense perdre el somriure; units alegres i combatius. Tothom a les urnes!".

 

Al #Correvermut la Guàrdia Urbana ens ha instat a treure la propaganda de l'1-O. No ho hem fet.

A post shared by El Bou de Reus (@elboudereus) on

A Dosrius (Maresme), la Guàrdia Urbana ha demanat el DNI a la diputada de Junts pel Sí Magda Casamitjana, en un acte unitari a favor del 'sí' al referèndum. 

A l'Hospitalet, 11 policies locals han acudit a un acte del PDeCAT per retirar un cartell a favor del 'sí'.

A Sant Cugat, aquest diumenge a la nit la brigada de neteja de l'Ajuntament ha despenjat pancartes a favor del referèndum d'ERC. Segons expliquen fonts de l'Ajuntament a El Nacional, l'alcaldessa, Mercè Conesa, hauria assegurat que l'ordre és de la Policia Local i no del consistori.  

cartells erc sant cugat

cartells erc sant cugat 2

A la mateixa localitat, la policia ha requisat les pancartes de Demòcrates mentre encartellaven.