La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha descartat aquest dimarts que algun alcalde o regidor socialista doni suport a un referèndum il·legal en Catalunya. L'executiva del partit ha estat "clara, nítida i transparent", ha respost en preguntar-se-li en roda de premsa si el PSC donarà llibertat perquè els edils donin suport o no posin obstacles des dels ajuntaments al referèndum unilateral que no descarta el Govern en cas de no poder pactar-ho.

"El desembre de l'any passat es va aprovar una resolució que deia que ni els alcaldes ni regidors no donarien suport al referèndum il·legal", ha recordat la portaveu socialista. Preguntada per què faria el partit si un dels seus alcaldes o regidors desatengués la decisió de l'executiva, ha contestat que aquest cas "no es produirà".

La polèmica ve arran del suport del PSC de Palamós al referèndum. Així es va poder veure en alguns carrers de Palamós, on estan penjades diverses pancartes que defensaven el referèndum com a eina per decidir el futur dels catalans. Entre els partits que li donen suport, destacaven ERC, el PDeCAT, la CUP i el PSC, entre d'altres.

D'altra banda, Granados s'ha mostrat sorpresa que sigui el Govern i el Parlament el que anunciï la seva intenció de dur a terme "accions per saltar-se la llei i l'Estat de dret".

A més, ha criticat que els temps parlamentaris "posen de manifest com algunes lleis d'extrema urgència, com la de Seguretat Social, dormen el son dels justos", mentre es modifica el reglament del Parlament per tramitar-ne per via d'urgència altres, com la de transitorietat jurídica, una llei de desconnexió en què es basaria un referèndum unilateral.