El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha advertit a la Fiscalia que la prioritat dels Mossos és perseguir terroristes i no pas dedicar-se a treure urnes. Ha estat just el dia en què la fiscalia ha convocat el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, per demanar-li que confisqui les urnes i tot el material relacionat amb el referèndum. 

Després de la reunió d'avui del Govern, Turull ha sortit al pas de l'ordre donada per la Fiscalia de Catalunya al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, així com als comandaments de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Catalunya, perquè "requisin urnes" i tot el material del referèndum i denunciïn qualsevol "acte" de les autoritats encaminat a organitzar l'1-O.

Amb una alerta terrorista de "4 sobre 5", ha recalcat Turull, la "prioritat del Govern a l'hora de mobilitzar els efectius de la policia és prevenir" possibles atemptats i "reforçar punts sensibles" de Catalunya. Turull ha reiterat que el criteri del Govern i dels Mossos és compartit i que des de l'executiu mantenen una "total" confiança en el major Trapero. 

"A Barcelona es votarà"

Turull també ha comentat l'ambigüitat del govern barceloní d'Ada Colau, que no ha acabat de posicionar-se envers l'1 d'octubre. "A Barcelona es votarà", ha assegurat Turull molt convençut per després exigir a l'alcaldessa de Barcelona que contribueixi a "donar garanties al referèndum".

L'Ajuntament de Barcelona vol protegir els funcionaris però també que la gent pugui votar: estudia vies amb el Govern per això, i el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha recordat aquest dimarts que "el 70% de locals" de Barcelona són de la Generalitat i podrien usar-se sense posar en risc els empleats públics.

Respon a Catalá

Turull s'ha mostrat sorprès per les paraules del ministre de Justícia, Rafael Catalá, que aquest matí ha assegurat que no se celebrarà un referèndum, sinó més aviat "una botifarrada".

Turull ha explicat que la Generalitat no respondrà a comentaris que veu com menyspreus a la votació: "No entrarem en una 'guerra' de desqualificatius. No ens deixarem provocar. No entrar en provocacions ". Turull sí que ha recordat que el Govern espanyol va sostenir al principi que no hi hauria ni urnes, pel que considera que, si aquest dimarts Catalá ha contemplat que les hi hagi, ja suposa una evolució en el seu posicionament.