El candidat de Ciutadans Carlos Girauta ha fet broma avui dels presos polítics en un míting a Mataró, i ha acusat els partits independentistes de fer "victimisme" amb aquesta qüestió. "Jo estic molt preocupat per tots els presos del món, i fins i tot per les foques", ha indicat.

Girauta ha carregat també contra el PSC i el seu líder, Miquel Iceta, per haver proposat un indult per al Govern si hi ha condemnes. ''Des de quan no es penalitza un cop d'estat, la rebel·lió o la sedició?'' s'ha preguntat Girauta, que a la vegada no entén que Iceta proposi que no siguin penalitzats. Ha deduït que l'objectiu d'aquesta actitud és ''aconseguir vots de nacionalistes''. Per això, Girauta creu que Cs és l'única opció davant dels fets ''summament greus dels nacionalistes [catalans], la frivolitat dels socialistes i l'immobilisme congènit del PP''. Segons ell, Cs és l'únic partit amb un projecte ''reformador'' per a Espanya i per a Catalunya.

Girauta no entén com el PSC pot proposar que les persones que han fet ''un cop d'estat'' no siguin penalitzades. "Per què es penalitza un furt, un delicte fiscal, un assassinat i no es penalitza un cop d'estat'', ha preguntat Girauta, que ha afegit: ''Què s'ha cregut, senyor Iceta?''. Pel portaveu de Cs al Congrés, si el PSC és un partit "constitucionalista", no pot dir que si els qui delinqueixen són nacionalistes [catalans] ''les persones no seran penalitzades''. ''A quin món viu?'', ha afegit, exaltat, Girauta. Per Girauta, amb aquest gest, Iceta demostra que el vot al PSC a les eleccions del 21-D és per als qui no volen que es castiguin els catalanistes. Girauta ha afegit que així es considera els nacionalistes ''gent de primera'', altres són ''de segona'' i Cs són ''gent de tercera'' perquè ''encara que guanyem no volen que siguem presidents''. 

 La candidata Inés Arrimadas, que aquest dijous no s'ha deixat veure en públic, no ha assistit al míting de Mataró. A l'acte hi han anat unes 200 persones.