La CUP no considera la possibilitat d'entrar en un govern de concentració, com plantejava l'organització Poble Lliure, un dels dos corrents principals del partit, aquesta mateixa setmana. "No crec que sigui necessari", ha replicat la seva portaveu al Parlament, Anna Gabriel, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Anna Gabriel ha afirmat que la CUP és "en tot el que tingui a veure amb l'excepcionalitat democràtica", sense que això suposi que els anticapitalistes hagin d'entrar a formar part d'un govern amb Junts pel Sí. Poble Lliure defensava aquest dimecres que "ara més que mai cal garantir que tots els membres del Govern tinguin la capacitat i la determinació de complir amb el mandat democràtic i els compromisos adquirits".

Sobre la destitució de Jordi Baiget com a conseller d'Empresa i Coneixement, després d'haver expressat dubtes sobre el referèndum, Gabriel ha afirmat que "no hi havia alternativa". Segons la diputada cupaire, "el Govern ha d'estar compost en un 100% per consellers que estiguin compromesos amb el referèndum".

No obstant això, Anna Gabriel ha admès que no es pot "menysprear la força de l'Estat espanyol". És per aquesta raó que ha fet una crida als independentistes a actuar amb rigor i determinació.