El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha anunciat que avui mateix reunirà la cúpula fiscal per començar a analitzar l'esborrany de la llei per a la independència de Catalunya i ha garantit que, si s'aprecia que atempta contra la llei, es presentarà una querella.

Maza, en una entrevista a TVE, ha reconegut que és precipitat pronunciar-se sobre una "filtració" com la que avui publica el diari El País, però ha reconegut que el text que s'ha donat a conèixer és "sorprenent i estrany a l'Estat de Dret".

El fiscal general ha avançat que avui mateix reunirà amb "celeritat" els fiscals per començar a estudiar un text que, d'acord amb allò publicat, planteja la independència de Catalunya de forma unilateral i immediata si no s'autoritza la celebració d'un referèndum.

Maza ha recalcat que a Espanya l'Estat de Dret funciona i es persegueixen les conductes que atemptin contra la llei, tant en matèria de corrupció, com en aquest tipus de situacions. D'altra banda, el fiscal general ha reiterat que no té cap intenció d'impulsar cap normativa per castigar mitjans de comunicació que publiquin filtracions, però sí que seria partidari de castigar els filtradors.

En aquest sentit, ha advertit que les filtracions són interessades i danyen el procés. "No ens adonem del que es perjudiquen les investigacions amb aquestes coses", ha manifestat.