Davant la possibilitat que aquest divendres el Tribunal Suprem opti per deixar en llibertat amb fiança els consellers i els Jordis, les entitats sobirnanistes ha començat una mobilització per recaptar diners. Així, Òmnium Cultural ha decidit fer una crida a omplir la Caixa de Solidaritat, per recaptar diners i poder pagar les quantitats que demani el jutge per tal d'aixecar la mesura de presó provisional. 

Els consellers i els líders de l'ANC i Òmnium estan citats a declarar aquest divendres davant del Tribunal Suprem, després que les seves defenses hagin demanat que es revisin les mesures cautelars aplicades per l'Audiència Nacional. Els membres del Govern estan empresonats des del passat 2 de novembre acusats dels delictes de rebel·lió i sedició, mentre que els Jordis ho estan des del 16 d'octubre pel de sedició.

Tot i que no és segur que el Tribunal els deixi en llibertat, sembla que és una possibilitat que ultimament ha agafat més força degut a que Pablo Llanera, el magistrat que porta el cas, ja va dictar llibertat sota fiança als membres de la Mesa del Parlament. A més, juga a favor de les defenses que la majoria dels investigats siguin candidats a les eleccions del 21-D

Per aquest motiu, des de Crida per la Democràcia demanen estar "preparats" tant "sentimental com econòmicament" per si Llarena decideix concedir-los la llibertat sota fiança. La caixa de solidaritat ja fa temps que funciona i ha servit per pagar tant les fiances del 9-N com les de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa; però ara demanen seguir omplint-la, davant la possibilitat que la quantitat imposada pel jutge sigui "desorbitada". En el cas de la presidenta del Parlament el jutge va demanar 150.000 euros. 

Òmnium, doncs, fa una crida a fer un donatiu directament a la caixa de solidaritat i anima a comprar entrades pel concert per la llibertat dels presos que tindrà lloc aquest dissabte a Barcelona. Els beneficis d'aquest concert també es destinaran a la caixa impulsada per l'ANC i Òmnium per fer front a les despeses judicials derivades del procés sobiranista.