"Actitud anticonstitucional" i "assetjament polític". Són algunes de les paraules que ha dedicat a la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE) al conseller d'Interior, Joaquim Forn, i del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, després de la seva roda de premsa per desmentir les informacions d'El Periódico de Catalunya sobre els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils.

En aquest sentit, la federació ha posat de manifest el seu rebuig, "no exempt de preocupació a causa del seu significat, per l'actitud anticonstitucional, que fins i tot apunta amenaces, dels responsables de la Generalitat davant el dret a protegir les fonts informatives del periodista i del diari".

"Un clar assetjament polític"

"És evident que es tracta d'un clar assetjament polític quan, a més, les declaracions oficials es contradiuen i El Periódico aporta proves de la veracitat de les seves informacions", ha defensat la FAPE.

Així mateix, la Federació d'Associacions de Periodistes s'ha sumat a la declaració del Grup de Periodistes Pi i Margall, que afirma que, tant Forn com Trapero, "han creuat una línia que mai no es pot traspassar en una democràcia lliure" i que és inadmissible la persecució que s'ha fet sobre els mitjans per voler presentar la veritat de l'ocorregut a Barcelona i Cambrils.

Finalment, segons apunta la Federació, el Grup de Periodistes Pi i Margall seguirà denunciant "a tots i cadascun dels dirigents polítics —també als aspirants a ser-ho— que assenyalen als mitjans de comunicació i als periodistes per fer la seva feina".