Les empreses del metacrilat no tenen por a presentar-se a concurs de la Generalitat per fabricar les urnes que ha de servir pel referèndum. Així ho han explicat algunes d'elles a Tv3, que han assegurat que estan disposades a la seva oferta quan el DOGC publiqui la licitació de les 8.000 urnes. 

L'empresa Plàstic Express, per exemple, assegura que no tenen por i asseguren que "la Generalitat és un client que demana que li fabriquem un article i li fabriquem". També així ho han explicat des de Plasergroup, que han defensat que no els fa por ni "fabricar les urnes" ni tampoc "el referèndum". "Nosaltres fabriquem, pel que les facin servir, no entrem en matèria", ha explicat a la cadena la cogerent de l'empresa, Ana Belén Férez.

Les declaracions dels empresaris arriben després que el Govern comencés aquest dijous al Govern expliqués que la convocatòria del referèndum es posarà en marxa amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) en els propers dies de la normativa del concurs per a l’adquisició de les urnes, en concret, unes 8.000

Un anunci que ja ha rebut la resposta del govern espanyol, que ha advertit que la Fiscalia actuarà si es compren les urnes. "Si això es tradueix en fets, la Fiscalia hi intervindrà. No és possible saltar-se la llei, faig una crida al seny. No es poden fer enquestes per preguntar si cal obeir o no la llei, perquè si no estaríem a la deriva, la jungla. Això ho fan perquè la Generalitat està en mans dels antisistemes i radicals de la CUP", s'ha queixat el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres.