L'exdiputat i militant de la CUP David Fernàndez s'ha incorporat a l'equip de treball d'Arnaldo Otegi, candidat a lehendakari per la coalició EHBildu després de recuperar la llibertat el passat mes de març. Aquest equip acompanyarà  Otegi durant la preparació de les eleccions basques previstes per finals d'any. Avui mateix han realitzat una nova sessió de treball a Sant Sebastià.

La incorporació a l’equip de l’exdiputat va ser acordada i validada pel secretariat nacional de  la CUP el passat mes de juny. En l'equip de treball, configurat pel propi Otegi, hi participen l'advocat Iñigo Iruin, l'economista Elena Franco, l'investigador en canvi climàtic Unai Pascual, l'enginyera informàtica Iratxe Esnaola, l'escriptora Eider Rodriguez o l'economista Helena Franco, entre altres.

L'actual militant de la CUP s'implicarà en l'àmbit de transparència, participació i lluita contra la corrupció. Fernàndez va presidir al Parlament de Catalunya la comissió d'investigació sobre Frau Fiscal i Pràctiques de Corrupció Política, nascuda arran de l'escàndol del cas Pujol, i va ser ponent de la llei de Transparència.

Actualment, com a militant de la CUP, coordina el projecte "Llums i Taquígrafs" i és membre del Grup de Treball Ciutadà contra la Corrupció, una iniciativa social en xarxa que aplega experiències, coneixements i pràctiques en la lluita contra la impunitat.