La CUP interpelarà el govern en el ple d'aquest matí al Parlament amb una pregunta sobre el "moment històric excepcional" que viu Catalunya. Segons expliquen fonts cupaires, l'objectiu final és donar "un toc d'atenció" a l'executiu de Puigdemont, sobre si "estem desconnectant o què fem". En aquest sentit, la CUP reclama que el govern català es "posi les piles" en determinats aspectes. "Volem veure gestos" de desobediència, segons han explicat a El Nacional.  

En concret, els cupaires volen saber "què passa amb l'annex social" de la declaració del 9N, atès que farà poc més d'un mes van demanar-ne el desplegament, però per ara no hi hagut cap avanç. La CUP no entén tampoc que si es vol trencar amb l'Estat, siguin els Mossos d'Esquadra els encarregats d'anar a buscar als ajuntaments els requeriments d'informació de l'Audiència Nacional per les mocions de suport a la declaració independentista del 9N. "És un contrasentit", argumenten. 

De fet, és possible que durant aquesta interpel·lació sobre el moment històric, la CUP aprofiti per preguntar sobre aquesta qüestió directament al conseller d'Interior, Jordi Jané. De fet, en un comunicat d'aquest dilluns de l'esquerra anticapitalista, on es demanava als consistoris desatendre aquestes peticions, també es reclamava al conseller i al cos policial "abstenir-se d’obeir qualsevol altre requeriment de l'Audiència Nacional".