La CUP vol que el referèndum sigui "com sempre". Per tant, la campanya electoral també ha de ser-ho. És per això que els anticapitalistes han lliurat aquest dimarts els seus anuncis electorals al Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i a les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio.

En un comunicat fet públic aquest dimarts, la CUP demana una "cobertura normal del referèndum per part dels mitjans públics catalans". És la mateixa exigència que van fer la setmana passada durant la comissió de control de la CCMA al Parlament. Llavors van demanar a la presidenta en funcions de l'organisme, Núria Llorach, que elaborés un pla de cobertura informativa del referèndum, com s'acostuma a fer en totes les convocatòries electorals.

 

"En el desplegament amenaçador que està fent l’Estat, els periodistes poden sentir-se en el punt de mira no tan sols de pressions polítiques que vulguin desprestigiar la seva feina, sinó de persecució judicial", assegura la formació de l'esquerra independentista. I afegeix: "No en va, tant la presidenta com els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, han estat advertits directament pel TSJC amb una notificació confusa relativa a les informacions del referèndum".

Els anticapitalistes reivindiquen que els mitjans públics "són els únics dels quals podem esperar una cobertura normal del referèndum". Per aquest motiu "encoratgen" els responsables de la CCMA "enfront de les amenaces i la confusió que sembra l'Estat".