El diputat de CSQP al Parlament de Catalunya i líder de Podem, Albano-Dante Fachin, ha anunciat que CSQP votarà en contra de la llei de Transitorietat i Fundacional de la República. Ho ha explicat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

Fachin ha justificat el vot negatiu pel desacord amb "l'estructura de poder" que s'instauraria després del referèndum. "Es donen uns poders al president de la Generalitat que no té ni el president de França", ha sentenciat el podemista.

Llibertat de vot

A diferència que en la llei de Transitorietat, Podem s'abstindrà en la votació de la llei del Referèndum, tal com va avançar ahir El Nacional. Ara bé, Fachin ha obert la porta que els diputats de CSQP votin de manera diferenciada segons com sigui el tràmit de la llei a la Mesa del Parlament i com sigui la votació parlamentària. 

"A mi em sembla normal que si hi ha algun punt de no coincidència hi hagi llibertat de vot", ha explicat Fachin, que ha criticat que els diputats de Cs, PSC i PP ni tan sols vulguin presentar-se a la votació de la llei que ha de fer possible la votació de l'1 d'octubre.