Carrizosa, a l'esquerra de la imatge, en la junta de portaveus /Carles Badia

"Aquests són els delictes que cometreu, ho feu sabent-ho, esteu avisats!" Aquesta és la frase amb què el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va advertir als membres de la Mesa del Parlament, amb la presidenta Carme Forcadell al capdavant, i de la Junta de Portaveus celebrada dimarts, per haver convocat el ple de la resolució de desconnexió.

L'advertència va deixar astorats els participants, tant pel to com per la contundència mostrada pel portaveu ciutadà, inèdita en un òrgan marcat pel formalisme com és la Mesa del Parlament. Segons els assistents consultats per El Nacional, Carrizosa va detallar els delictes que podien cometre els portaveus –com ara desobediència– i  va emfatitzar que des d'aquell moment eren conscients de la seva comissió.

Carrizosa va voler deixar constància de la queixa a l'acta de la Junta, on normalment les batusses verbals no s'hi inclouen.

Aquest document, a què ha tingut accés El Nacional, deixa ben clara la intencionalitat del portaveu de la formació que lidera Inés Arrimadas. "El portaveu del G[rup] P[arlamentari] de Ciutadans adverteix de les possibles responsabilitats d'inhabilitació i d'altres de caràcter penal en què poden incórrer els membres de la Mesa en cas que es rebutgin les peticions de reconsideració i demana que així consti en acta", es llegeix al document.

En la mateixa acta es reflecteix que el portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, també demana que "consti en acta la seva discrepància sobre els comentaris fets pel portaveu de GP de Ciutadans sobre les responsabilitats en què podrien incórrer els membres de la Mesa".