El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha criticat la gestió de l'Aeroport de Barcelona-El Prat duta a terme pel Govern espanyol: "Sembla que es pensi que l'Aeroport de Barcelona és un cortijo de señoritos, que es poden vendre una part i que després poden explotar la gent a canvi de sous de misèria".

"Això no és un cortijo de señoritos, és l'Aeroport de Barcelona i és una instal·lació vital, seriosa, que necessitem per a la nostra ciutat i per al nostre país", ha defensat en declaracions als mitjans aquest dilluns al costat del també regidor republicà a Barcelona Jordi Coronas.

Segons Bosch, el Govern que lidera Mariano Rajoy "està fent una gestió nefasta de la crisi" derivada de la vaga de treballadors de seguretat d'Eulen al Prat, i ha arremès contra el desplegament de més efectius de la Guàrdia Civil per pal·liar l'efecte de la protesta laboral.

"Estan de vacances i quan es dignen a venir, el que fan és cridar a la Guàrdia Civil", ha lamentat des del barri de Gràcia de Barcelona.

Referèndum

Preguntat per la relació del PDeCAT i la CUP a un mes i mig de la data prevista per a l'1 d'octubre, ha respost que des d'ERC creuen que "com més gent estigui implicada en aquest procés per tirar endavant el país, millor".

"Necessitem a tothom per arribar a aquesta futura república que desitgem", ha argumentat Bosch, que ha desitjat que la pluralitat arribi també a estar representada en el Govern de l'Ajuntament de Barcelona, que ara conformen BComú i el PSC.