La Secció Segona de la Sala Penal de l'Audiència Nacional celebra aquest divendres la vista d'apel·lació pels recursos que han presentat les defenses dels presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, contra l'ordre de presó de la jutgessa Carmen Lamela.

Els cinc magistrats que conformen la Secció Segona es reuniran a partir de les deu del matí per decidir si admeten els recursos de Sànchez i Cuixart i els deixen en llibertat, o si, altrament, consideren que han de seguir a presó provisional. A aquesta vista d'apel·lació hi assistiran, a més dels magistrats, un representant de la Fiscalia de l'Audiència Nacional així com els advocats dels investigats perquè exposin els seus arguments a favor i en contra de l'ordre de presó que va dictar Lamela el passat 16 d'octubre.

Tant Sànchez com Cuixart havien sol·licitat assistir a aquesta vista d'apel·lació, però la Sala l'ha rebutjat argumentant que mai no es contempla que els investigats siguin presents en aquest tipus de vistes, tan sols la seva representació. El ministeri públic ja s'ha manifestat en contra que Sànchez i Cuixart surtin de presó, ja que assegura que, "a dia d'avui" continuen "cridant a la mobilització social per aconseguir de les autoritats catalanes la desconnexió forçosa de Catalunya".