L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han impulsat l'aprovació de decrets als ajuntaments catalans de suport a la convocatòria de l'1-O, en què els consistoris es comprometen a complir amb les previsions la llei del Referèndum.

El decret es fa ressò de l’aprovació ahir al Parlament de la llei del Referèndum i el decret de convocatòria de l’1-O, i ja ha estat aprovats per nombrosos consistoris. Aquest matí una setantena d'alcaldes havien mostrat ja el seu suport.

 

#josigno #referendum #1oct

A post shared by Joan Torres Pérez (@torrespjsvc) on

En el primer punt del decret el consistori expressa “ple suport al referèndum” i es compromet a “complir les previsions que es concreten a l’esmentada llei”.

Precisament, aquest matí els alcaldes han rebut una carta del president, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, en què els avisa que hauran de posar a disposició de l’administració electoral del Govern els locals habituals de votació.

El segon i tercer punt compromet a donar compte de la resolució en el proper ple del consistori i comunicar aquesta resolució al Govern, a l’AMI i a l’ACM.

L'aprovació del decret s'ha considerat la via més ràpida per expressar el compromís amb el referèndum sense haver d'esperar a la reunió ordinària del consistori.