El ministeri d'Interior va pagar un milió i mig d'euros a un confident per a accedir a informació sobre presumptes comptes bancaris de Xavier Trias a Suïssa. Així ho assegura el periodista Miguel Ángel Aguilar a l'article 'El pagament milionari d'Interior per una informació falsa' publicat al diari digital Ahora.

Segons Aguilar, al mateix despatx del ministre Jorge Fernández es va lliurar a l'inspector José Ángel Fuentes Gago un maletí amb els diners per portar-lo a Suïssa, on l'esperava "un confident amb rellevant full de serveis que prometia a canvi dades sobre presumptes comptes irregulars de Xavier Trias, aleshores alcalde de Barcelona i candidat per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a la reelecció en les municipals del 24 de maig del 2015".

Malgrat que la informació sobre els comptes suïssos de Trias va resultar ser "falsa de tota falsedat", va ser publicada a les pàgines d'El Mundo, que va jugar la carta de la defenestració de l'alcalde barceloní, raó per la qual ara aquest diari i tres de les seves firmes, Eduardo Inda, Esteban Urreiztieta i Fernando Lázaro, es troben demandats per Trias.

"El cas prova que l'ombra del PP a Interior és allargada i ve a sumar-se a la sèrie d'accions empreses per la que s'ha donat a anomenar Policia política formada per comandos patriòtics", segueix el text, en una al·lusió implícita a l''Operació Catalunya' dirigida a fabricar proves contra els líders del moviment independentista català.

La conversa va ser gravada

És més, el lliurament dels diners hauria anat acompanyat d'una arenga del mateix ministre abans de partir i també d'una felicitació al retorn de l'inspector, i a més, les converses haurien estat gravades: "Asseguren fonts solvents que existeixen enregistraments sonors d'aquestes escenes", que formarien part d'un paquet d'enregistraments del qual "amb prou feines han transcendit fins ara les converses del titular d'Interior amb el director de l'Oficina Antifrau a Catalunya, Daniel de Alfonso, mantingudes entre el 2 i el 16 de novembre de 2014".

Segons l'autor de l'article, en l'actualitat diferents policies "guarden enregistraments", com una "salvaguarda contra qualsevol intent de ser cridats a l'ordre per les irregularitats en què haguessin pogut incórrer".

Finalment el text assegura que el blindatge de l'actual govern en funcions, que es resisteix a donar explicacions al Congrés, serveix precisament per evitar que es conegui "l'ús partidista de la Policia per perseguir els seus adversaris polítics" dut a terme per Jorge Fernández.