L'estament arbitral i el Barça han entrat en un nou capítol de la seva tensa relació les últimes setmanes. La situació ha provocat que s'hagi decidit que el club blaugrana prengui partit en la lluita. Després del gol fantasma contra el Betis, que hagués suposat la victòria en l'últim partit de Lliga, ha fet posicionar l'entitat blaugrana. Una pilota que entra mig metre a la porteria i no s'assenyala com a gol, ha de tenir una profunda reflexió. La tecnologia de gol ha de prendre protagonisme a Espanya d'una vegada.

Josep Vives, portaveu de la junta del Barça, ha explicat durant la presentació de l'Observatori Blaugrana que "cal implantar l'ajuda de la tecnologia, així s'evitarien situacions objectives" com la del partit contra el Betis. Vives ha exercit com a portaveu del club en una qüestió tan reclamada des de diversos equips i des de fa temps. L'entitat, per tant, està a favor de fer arribar la tecnologia del gol al futbol espanyol.

"El Barça desitja la implantació immediata de la tecnologia, però no depèn de nosaltres", ha recalcat Vives. La tecnologia encara no s'ha aplicat a Espanya perquè costa 4 milions d'euros anuals i actualment no és cap dels dos sistemes que té la Lliga de Futbol Professional (LFP), ambdós no estan homologats per la FIFA.

"És pel bé de l'esport i l'arbitratge". Així de contundent s'ha mostrat per recalcar que el futbol ha de canviar i també s'ha de modernitzar. En situacions afavorirà a alguns i en d'altres els perjudicarà, però finalment s'aplicarà la justícia necessària en qüestions que no hi ha la possibilitat de ser subjectius com és el gol quan creua la línia de porteria.

Un canvi necessari

Actualment s'està discutint un dels temes cabdals que podria fer donar un pas de gegant a la Lliga espanyola en termes de l'evolució de l'esport. "El Barça està parlant amb les institucions per proposar de forma decidida i lògica la implantació de la tecnologia com ja s'ha fet en altres Lligues i en la pròpia FIFA", ha assegurat VIves. Una tecnologia que ja s'utilitza a Anglaterra (2013-14), Alemanya, Itàlia o França (2015-16).

Un dels temes també comentats ha estat la diferència entre el futbol espanyol i d'altres esports que estan molt més avançats i adaptats a la modernitat. "Vèiem com a Sevilla no es concedia un gol per l'absència de tecnologia en el mateix moment que Federer s'ajudava de l'ull de falcó per guanyar l'Open d'Austràlia", comentava també el portaveu blaugrana.

Les recents proves de gol i innovacions han funcionat a les principals lligues, però no tot han estat bones notícies. Les últimes proves de videoarbitratge al Mundial de Clubs ja van donar algun problema.