Un racó de tranquil·litat fora del frenesí de la ciutat envoltat d’un patrimoni cultural magnífic, format per vestigis de períodes històrics que van des del neolític fins a la industrialització, això és el cor del Vallès Occidental. Els dos pulmons són el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc de Collserola. El cor roig de les cingles i monòlits de conglomerat i els pulmons amb aire fresc de les pinedes i els alzinars que abracen els faldars i les canals de la muntanya.

No cal marxar massa lluny per capbussar-se al món dels ibers, els romans, el romànic, el gòtic o el Modernisme, al Vallès Oriental els trobareu tots, però haureu d’agafar el banyador, ja que és un territori que té el termalisme a l’ADN. Els romans ja ho van descobrir i la seva petjada encara és perceptible a la vil·la romana de Can Terrers de la Garriga o a les termes de la plaça de la Font del Lleó de Caldes de Montbui. Així que si voleu mimar-vos, aquests dos llocs són de parada obligada.

En un indret poc freqüentat i gairebé desconegut del Parc Natural del Montseny hi trobareu l’Hotel Gastronòmic Can Cuch, una masia catalana anterior al segle X envoltada de natura i encant. Ideal per una escapada romàntica que podeu amenitzar amb un tast de vins maridats amb formatges al celler de l’hotel.

Blanc o rosat? Manxec o brie? Deixeu-vos sorprendre!

Autor de la fotografia: ACT

Si teniu canalla no dubteu en visitar la Granja Ecològica de Salgot al cor del Montseny. Aprendran com viuen els porcs i com es crien. La sortida consta d’una visita guiada on us explicaran el procés de cria del porc ecològic.  Després us recomanem anar al Restaurant El Bellver, a Tagamanent. Un restaurant ‘Slow food’ on podreu degustar plats elaborats amb productes locals, seguint el receptari de tota la vida, assaborir les postres del seu obrador, el pa fet a casa i el vi de pagès. El Restaurant el Bellver forma part del Col·lectiu Cuina VO, que promou i difon la cuina vallesana.

Autor fotografia: Ecogranja Salgot

Un enginyer tècnic agrònom i una llicenciada en biotecnologia, el Joel i la Raquel, es van unir per elaborar una cervesa artesana, la cervesa Sant Jordi; a més a més amb un romanticisme afegit: recuperar l’esperit del magatzem de Cal Peó de Cardedeu, un edifici industrial modernista de M.J. Raspall (1910). Podreu fer una visita guiada a la fàbrica i durant el recorregut descobrireu el procés d’elaboració i la matèria primera amb els cinc sentits. I en acabar degustareu les cerveses artesanals acompanyades de pa amb tomàquet i embotit de la zona.

Autor fotografia: Cervesa Sant Jordi

I ara us recomanem trepitjar el Vallès Occidental, parem a Can Morral del Molí, una finca d’agricultura ecològica dedicada durant segles al conreu de la vinya i l’olivera. A Can Morral del Molí passejareu per les vinyes de les diferents varietats, des de les tradicionals i autòctones de la zona, el Xarel·lo, Macabeu i Sumoll, passant per les més noves com el Chardonnay i Ull de llebre. On també hi trobareu oliveres becarudes centenàries, autòctones de la zona. Després de l’excursió, tot el grup podrà gaudir d’un tast de vins i olis, i d’un bon dinar familiar.

I ja coneixeu aquell refrany que feia quelcom així: “Si hom no va a la Mola, les galetes de Sant Llorenç vénen a tu”. I és que a la pastisseria Domènec es dediquen a elaborar dolços des de 1996. No podeu deixar de provar les Galetes de Sant Llorenç, producte estrella de la Pastisseria. Fetes a mà una a una i amb la forma dels relleus més muntanyosos del Parc de Sant Llorenç del Munt.

Pels que necessiteu plat de forquilla i ganivet, no us podeu perdre el restaurant Can Feu, membre del Col·lectiu Cuina Vallès, una agrupació. Can Feu és un restaurant on es pot trobar una àmplia oferta culinària de qualitat, perquè les seves màximes són cuidar molt el producte, la cuina i el tracte amb els clients. Des de 1970 ofereixen una cuina catalana moderna i de mercat, especialitzada en peixos i mariscs. Us ho perdreu?

Contingut realitzat amb la informació de l'Agència Catalana de Turisme