El grup familiar Borges, líder de l'oli a Catalunya, ha decidit fer un pas endavant amb una inversió de 108 milions d'euros en els propers tres anys. A més d'augmentar la capacitat productiva, vol ser més eficient i sostenible i una gran part de l'aposta implica invertir en renovables.  Prats, nomenat l'any 2020, es va convertir en el primer president aliè a la família Pont. Ara, vol fer créixer encara més una empresa referent. 

Javier Suqué

Javier Suqué

En l'any del seu centenari, Perelada & Chivite ha decidit mirar a l'exterior. Després de superar la seva facturació prèvia a la pandèmia amb 64 milions d'euros i 16 milions d'ampolles venudes, l'empresa vol ara augmentar un 60% les seves exportacions per tal que impliquin la meitat de la seva facturació. Javier Suqué, president i copropietari de l'empresa, no dubta a pensar en gran. 

Natàlia Mas

Natàlia Mas

L'Agència Tributària de Catalunya va descobrir durant l'any passat un frau fiscal un 13% inferior al de l'any anterior, 294 milions pels 338,5 del 2021. Els esforços del departament d'Economia no estan en dubte, i les explicacions sobre l'increment excessiu del 2021 per procediments tributaris previs cancel·lats durant la pandèmia tenen sentit, però cal seguir mirant de prop un dels forats negres de l'economia. El paper de la consellera Natàlia Mas pot ser clau en el proper exercici.