L'esclat de financer de Silicon Valley Bank ha estat l'esperó que ha fet explotar la delicada situació que travessava, des de fa mesos, Credit Suisse. La seva evolució durant 2022 va anar de rodes a pilars a mesura que anava transcorrent l'exercici fiscal, de fet, de res no va servir l'ampliació de capital per 4.000 milions, el desembre passat. El càstig del mercat de capitals ha augmentat en els primers mesos amb les sospites de mala praxi per alguns dels seus directius i el president Axel Lehman. Aquest dimarts, la negativa del president del primer accionista del banc suís, el saudita SNB, a aportar més capital ha estat l'estocada final per a la firma que dirigeix Ulrich Körner.

Marta Álvarez

Marta Álvarez

La viabilitat del grup El Corte Inglés passa per la reestructuració global de la plantilla del degà dels grans magatzems a Espanya. El pla de reestructuració afectarà 2.324 treballadors, amb un elevat nombre de baixes incentivades -unes 600 persones de més de 59 anys- amb la finalitat reforçar les tendes, atendre la bona evolució de les vendes i millorar l'atenció i el servei el client, amb un objectiu: garantir el negoci i dels gairebé 57.000 empleats del grup.

Óscar García Maceiras

Óscar García Maceiras

Inditex ha superat per primera vegada en la seva història la barrera dels 4.000 milions d'euros de benefici, com a balanç de 2022. Ho ha fet en un context complicat, en un any ple d'incerteses. Així i tot, la companyia, que lidera l'executiu Óscar García Maceiras i que ara presideix Marga Ortega, la filla del fundador del gegant tèxtil, ha crescut un 27,3% en beneficis i ha registrat unes vendes de 23.055 milions, un 19% superiors a un any abans, malgrat reduir el nombre de botigues repartides per tot el món.