Aquest dilluns s'ha fet "història", asseguren en les administracions central i autonòmica, en referir-se a la firma protocol·lària que serà el punt de partida perquè el D-Hub d'electromobilitat, amb les empreses QEV i B-Tech, s'estableixi en ell lloc de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca, en un procés de reindustrialització. Però els qui haurien de ser els més beneficiats serien els exempleats de la marca japonesa, ara en les llistes de l'atur. El conseller delegat de QEV, com a portaveu d'ambdues empreses, ha assegurat que "maximitzarà" el procés de contractacions i, si inicialment s'havia compromès a recol·locar 600 persones, ara ja parla de 1.000 treballadors, per al gener de 2024.

Isidre Fainé

Isidre Fainé

CriteriaCaixa ha distribuït 375 milions d'euros al seu accionista únic, la Fundació La Caixa. Això ha facilitat que la Fundació anunciï el pressupost més gran de la seva història per a 2023, en concret 538 milions d'euros, davant els 508 milions que va destinar el 2022 a programes socials, cultura, ciència, investigació, salut, educació i beques. La seva contribució s'ha concretat després de tancar un exercici que s'ha vist influït per la fusió amb Bankia. CriteriaCaixa, l'empresa que presideix Isidre Faine i que gestiona el patrimoni empresarial de la Fundació La Caixa, va guanyar l'any passat 1.200 milions d'euros, amb una caiguda del 29%. Sense tenir en compte les despeses extraordinàries per la fusió, és a dir, en termes recurrents, el resultat net es va situar en 1.599 milions, un 35% superior al de 2021.

Gregory W. Becker

Gregory W. Becker

El conseller delegat de Silicon Valley Bank (SVB), Greg Becker, va vendre 3,6 milions de dòlars en accions del banc dues setmanes abans del col·lapse de l'entitat, la cotització de la qual va ser tancada divendres pel Govern dels Estats Units per protegir els dipòsits dels seus clients. El setzè prestador més gran del país, amb uns 200.000 milions de dòlars en actius, i un referent per a les start-ups tecnològiques, ha presentat la fallida per falta de liquiditat.