El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una tramitació de la llei de representació paritària entre dones i homes en els organismes públics, inclòs el govern espanyol, i a les cúpules directives de les empreses. En aquest sentit, la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha defensat la proposta i ha afegit que "no podem permetre'ns desaprofitar el talent del 50% de la nostra població i l'evidència empírica ens diu que els països que tenen més igualtat de gènere són països més avançats que tenen millors resultats econòmics".

Marc Murtra

Marc Murtra

El president d’Indra, Marc Murtra, ha aconseguit el seu propòsit, compartit amb el Govern espanyol (màxim accionista d’Indra), de cessar el conseller delegat de la companyia, Ignacio Mataix, amb qui mantenia una dura disputa sobre el rumb d’Indra. La sortida de Mataix reforça Murtra, però les discrepàncies de lideratge en públic solen penalitzar les empreses: ahir les accions d'Indra van perdre un 7,18%, la pitjor caiguda des del juny.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Meta, la companyia dirigida per Mark Zuckerberg, prepara una nova ronda d'acomiadaments a la seva plantilla. El gegant tecnològic propietari de Facebook, WhatsApp i Instragram tornarà a realitzar ajustaments de personal en línia amb l'estratègia per millorar la seva rendibilitat. La decisió arriba després de l'anunci el novembre passat de prescindir d'11.000 treballadors de la multinacional, de la mateixa manera, que moltes altres companyies del sector com Microsoft, Amazon o Alphabet (Google) han acabat replicant. Si bé la nova onada d'acomiadaments que prepara la multinacional ja va ser avançada pel Financial Times el mes de febrer passat, les retallades podrien produir-se aquesta mateixa setmana.