El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, està llançant la resta abans de dissoldre Les Corts per a les eleccions autonòmiques del 28 de maig. Va començar la setmana anunciant un bo de 90 euros per abaratir la cistella de la compra de les famílies amb menys recursos i l'acaba amb una nova ajuda de fins a 600 euros per a les famílies ofegades per la pujada dels tipus d'interès de les hipoteques. Deixant al marge l'oportunisme electoral, les dues mesures compleixen la premissa bàsica que tots els experts estan reclamant per maximitzar l'eficàcia de les mesures contra la crisi, ja que s'adrecen exclusivament i directament a famílies amb ingressos mitjans (en el cas de les hipoteques) o baixos.

Thomas Glanzmann

Thomas Glanzmann

La negociació per a l'ajustament de plantilla de Grifols a Espanya arriba a bon port. La firma que dirigeix Thomas Glanzmann ha aconseguit un acord amb els sindicats que redueix finalment les sortides a 51 treballadors davant els 92 plantejats inicialment. El pacte, ratificat per amplísima majoria, evita a més la vaga que s'anava a iniciar de forma imminent. L'empresa abonarà indemnitzacions de 20 dies per 12 mensualitats per als treballadors de 62 anys o més i de 46 dies amb un màxim de 36 mensualitats per als menors de 61 anys, amb un màxim de 250.000 euros.

Manuel Azuaga

Manuel Azuaga

Unicaja continua sense resoldre els seus problemes de governança. Els accionistes de l'entitat que presideix Manuel Azuaga, amb la Fundació Unicaja al capdavant, van votar en contra de ratificar el nomenament dels consellers independents Maite Costa i Isidoro Unda, per la qual cosa hauran de sortir del banc. Amb aquestes dues sortides, més la renúncia ja prevista de María Garaña, Unicaja perd tres consellers independents que ara ha de substituir, encara que no s'ha fixat cap termini.