Encara que el Banc d'Espanya creu que les criptomonedes suposen un risc per a l'estabilitat financera, el pas que ha fet l'Eurocambra amb l'aprovació de la primera regulació cripto al Vell Continent resulta més que pertinent per fixar un mínim marc regulatori davant de la proliferació de plataformes de criptoactivos. El Parlament que presideix Roberta Metsola pretén precisament dotar la indústria de més seguretat, tant des del punt de vista dels operadors com del dels inversors.

Luis de Guindos

Luis de Guindos

Una de les funcions elementals del Banc Central Europeu (BCE) és manejar les expectatives sobre l'evolució del cost dels diners. Per això el seu vicepresident, Luis de Guindos, va llançar aquest divendres el missatge de què les taxes actuals d'IPC "baixaran". Tanmateix, la seva advertència sobre com de negatiu seria un rebot de la inflació apunta que, de moment, la institució no afluixa en la seva estratègia de pujada de tipus perquè la contenció de preus continua sent la seva prioritat.

Patricia Ayuela

Patricia Ayuela

Els resultats de Línia Directa, la primera companyia d'assegurances en presentar els seus comptes del primer trimestre, demostren que el sector no passa pel seu millor moment. La companyia perd 5,3 milions d'euros fins al març, per la inflació i la forta sinistralitat, segons la seva consellera delegada, Patricia Ayuela. Amb tot, la part positiva és que no retallarà plantilla. De moment.