La Comissió Europea, presidida per Ursula Von der Leyen, s'ha posat com a termini finals d'any per aconseguir harmonitzar les normes fiscals dels països membres. El mes de març passat va facilitar als estats membres orientacions que van cap a la sostenibilitat del deute i un creixement sostenible i inclusiu. Aquest dimarts, el portaveu de relacions institucionals de la Comissió i vicepresident de l'Executiu comunitari, Maros Sefcovic, ha explicat les propostes a l'Eurocambra, que li ha demanat més contundència. Dèficit, deute i creixement han de ser indicadors amb certa coherència europea, però alhora amb una intervenció limitada de la Comissió. En aquest punt intermedi estan treballant.

Juli Fernández

Juli Fernández

El conseller de Territori, Juli Fernández, va anunciar aquest dimarts que la Generalitat expropiarà habitatges buits de grans propietaris per posar-les al mercat de lloguer social. És una de les iniciatives més decidides de l'executiu català en matèria d'habitatge, però arriba just abans de les eleccions i en una forma: l'expropiació, que el que demostra és el fracàs previ en la construcció i creació pactada amb els actors privats d'habitatge social i assequible. L'abast de la mesura, a més, és d'un màxim de 189 habitatges, i només entre 50 i 70 si es gasta la primera partida de cinc milions d'euros. Xifres totes elles molt lluny de tenir un impacte sobre el dèficit d'habitatge públic i social a Catalunya, que es compta per milers. Finalment, Barcelona ni tan sols és entre els municipis on el Govern podrà expropiar, com tampoc altres ciutats tensades com L'Hospitalet de Llobregat.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

L'onada de casos d'estafa a clients de Facebook, Whatsapp i Instagram posa de manifest la falta de control de Meta, empresa dirigida per Mark Zuckerberg, fins al punt que la filial del Banc Sabadell al Regne Unit, TSB, ha demanat a la multinacional que actuï. Meta, que ja s'ha vist immersa en altres assumptes complicats com els informes interns que demostraven l'efecte negatiu en la imatge de joves i adolescents dels algoritmes d'Instagram o les notícies falses que corrien per les xarxes, ha de començar a fer-se responsable de les persones que utilitzen les seves aplicacions i xarxes.