L’empresa catalana Top Health Tech, especialitzada en el desenvolupament d’intel·ligència artificial aplicada a la salut i solucions tecnològiques innovadores, ha guanyat una licitació de 100.000 lliures, aproximadament 115.500 euros, al Regne Unit per crear un portal de salut laboral. La start-up, pertanyent a la plataforma de cites mèdiques Top Doctors, utilitzarà la intel·ligència artificial (IA) per desenvolupar un sistema que faciliti l’accés de les pimes i els autònoms britànics al sistema de prevenció laboral públic del país. Top Health Tech està acabant de preparar el prototip del portal que presentarà a principis d’aquest 2024.

Segons el mànager de recerca i innovació de Top Health Tech, Jordi Cusidó, el portal que estan desenvolupant “rep les consultes de pimes i autònoms de manera informal i una eina d’intel·ligència artificial i blockchain que hem creat els deriva a un professional mèdic”. En aquest sentit, Cusidó subratlla que “gràcies al portal i l’aplicació desenvolupada, Top Doctors donarà servei especialitzat a més de 16 milions de treballadors en pimes al Regne Unit”, un país en què va entrar el 2016. Cusidó afegeix que “aquest pilot s’estendrà a la resta de països on tenim presència”, recull un comunicat d'Acció, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball que ha de fer l'acompanyament de Top Health Tech en aquesta operació.

Top Health Tech ja té presència comercial a més de 10 països, ofereix solucions digitals amb eines d'IA i tecnologia blockchain, com ara IA generativa per a la interpretació d'analítiques, algorismes per a la recomanació de tractaments o l'anàlisi avançada d'imatges mèdiques. A més, és pionera en R+D i en virtualització de serveis mèdics en entorns del metavers, i compta amb una suite de productes tecnològics d'avantguarda per millorar l'atenció mèdica i l’experiència del pacient.

El grup Top Doctors, dirigit per Alberto Porciani, està especialitzat en intel·ligència artificial aplicada a la salut i solucions tecnològiques innovadores, que proporciona un ecosistema interconnectat de tecnologia d'alta gamma que abasta tots els nivells del procés assistencial. La companyia, fundada el 2013, té la seu central a Barcelona, però disposa de dos hubs més, un a Ciutat de Mèxic i un altre a Nova York. A l'espera de les dades definitives de l'exercici de 2023, les previsions del grup apuntaven a una facturació de 27,7 milions d'euros. Des de la seva creació ha atés a més de 250 milions de persones.

La presència del grup al Regne Unit es va reforçar el 2023 amb la compra de la companyia britànica I Want Great Care (Iwgc), especialitzada en la realització de valoracions de doctors, clíniques i hospitals del país. Amb aquesta incorporació, la plantilla del grup Top Doctors va créixer fins als 455 empleats.