Thomas Meyer, el fundador de Desigual, ha liderat la ronda de finançament d’1,5 milions d’euros que acaba de tancar la sportech Lapso Studios. L’operació s’ha instrumentalitzat a través de La Vida es Chula, el family office de Meyer, que ha comptat amb un altre inversor minoritari, del qual no ha transcendit la identitat. Lapso Studios, és una sportech que combina cycling, coaching i ball I que opera a Barcelona ciutat amb el seu primer i únic centre, situat a la Diagonal, al costat de la plaça Francesc Macià. La firma també ha posat en marxa un servei corporatiu dirigit a empreses que volen fomentar la diversió i benestar entre els seus empleats.

La start-up, fundada el 2021, té darrere a l’emprenedora Eugenia Llopart que la va tirar endavant amb quatre socis per crear un model de centre esportiu basat en el pagament per ús d’un producte o servei (pay-per-use), amb un preu establert de 19 euros per una sessió de 45 minuts.

Amb els recursos obtinguts en aquesta primera ronda de finançament, Lapso Studios vol iniciar el seu pla d’expansió per Espanya. En concret, té previst obrir tres nous centres indoor cycling l’any vinent, la localització dels quals encara no està concretada, però que se situarà a grans ciutats, segons fonts vinculades a l’empresa. El mateix pla preveu que, en el mitjà termini, Lapso Studios compti amb un mínim de tres establiments a la ciutat de Barcelona. Les mateixes fonts confirmen que el pla empresarial inclou l’obertura de centres per ciutats del sud d’Europa. De mitjana, cada centre crea 20 llocs de treball.

Amb el centre de Barcelona en ple funcionament, la start-up preveu facturar 800.000 euros aquest any, amb un augment anual del 47% sobre els ingressos de 542.000 euros de 2022. A més, la sportech també té previst finalitzar el segon any de vida amb un resultat operatiu (ebitda) positiu.

Eugenia Llopart ha destacat la importància de comptar amb el suport d’un “empresari de la talla i trajectòria de Thomas Meyer perquè valida el model de negoci i la seva gestió”. També ha defensat que es tracta del “tret de sortida a una nova etapa de la companyia en què seguirem creixent i evolucionant”. “Ens obsessiona la idea d'oferir al nostre usuari les últimes tendències al món del fitness i per això no descartem llançar noves modalitats”, assegura Llopart.

DSCF9452
Eugenia Llopart, cofundadora de la'sportech' Lapso Studios. / Lapso Studios