Last.app prem l'accelerador. La start-up de programari per a restaurants ha aixecat 5 milions d'euros en una ronda de finançament liderada pel fons d'inversió Nauta Capital i en què també han participat els fons All Iron i Bynd, fons que ja havien invertit en el negoci de foodtech en altres ocasions. La companyia té l'objectiu d'impulsar la seva expansió per Europa i convertir-se en "líders a Espanya i en el mercat europeu".

La plataforma, que va néixer arran de la pandèmia, va arrencar a Barcelona a finals de 2021 amb l'objectiu de "revolucionar el sector hoteler". L'aplicació té la finalitat de simplificar les eines que utilitzen als restaurants, facilitant tots els processos als seus treballadors.

Aposta per la tecnologia

Eric Nikolic, CEO i cofundador de Last.app, ha explicat després d'aixecar el capital que "aquesta ronda d'inversió ens permet continuar amb la nostra trajectòria de creixement, convertint-nos en líders a Espanya i començant la nostra expansió al mercat europeu, tot això mantenint el nostre compromís amb la tecnologia i utilitzant els nostres recursos per garantir que els clients continuïn sent en el centre de tot el que fem".

De fet, la foodtech ha estat la primera empresa a crear un sistema operatiu dissenyat exclusivament per a la gestió de restaurants. A causa de la seva diversa gamma de productes i a la seva capacitat per integrar-se amb múltiples sistemes, l'aplicació permet a cada restaurant adaptar el programari a les seves necessitats específiques i gestionar-lo mitjançant una plataforma unificada.

Velocitat, tècnica i flexibilitat

En aquest sentit, Ivan Nikolic, CPTO i cofundador de Last.app, ha agregat que "el futur del sector de la restauració depèn de la perfecta integració de multitud d'eines, cada una d'elles ajustada amb precisió per adaptar-se a les diferents necessitats operatives de cada establiment. A Last.app volem permetre als restaurants aprofitar tot el potencial de la tecnologia per satisfer les seves necessitats".

Jordi Viñas, soci de Nauta, ha indicat que "a Nauta sempre estem a la recerca de sistemes operatius verticals que responguin a les necessitats canviants de les empreses de forma consolidada. Després de la nostra primera trobada amb Last.app, vam saber que canviaria les regles del joc del sector de la restauració a Europa. Last.app té la velocitat, el coneixement tècnic, la flexibilitat i una baixa barrera d'adopció perquè els restaurants es beneficiïn d'ella des del primer dia i satisfacin les expectatives dels seus clients ara i en el futur".

Actualment, la firma compta amb una àmplia cartera de clients, la qual inclou des de grans cadenes de restaurants fins a petits establiments, incloent-hi dark kitchens.