Kintai tanca la seva segona ronda d'inversió. La start-up cofundada per Ignasi de Llorens, Victor Ruiz i Sebastián Duh en el venture builder de Nuclio ha aixecat 2,5 milions d'euros en una ronda seed liderada per l'Institut Català de Finances (ICF) i amb participació d'altres fons d'inversió com Nekko Capital i importants business angels.

La companyia proporciona avançaments de caixa amb operativa TPV (sistema que permet gestionar de forma unificada les vendes d'un establiment) a petites i mitjanes empreses, comerços físics i autònoms. Després del seu primer any d'activitat, la firma ha dut a terme més de 500 operacions, ha donat servei a 300 clients i ha experimentat un increment del seu negoci superior al 600%, amb una plantilla de 20 empleats. El sector de les pimes i emprenedors, que representa el 70% de les economies modernes i és el principal motor del desenvolupament econòmic, la innovació i la creació d'ocupació, "s'enfronta a grans reptes a l'hora d'obtenir finançament, una cosa que s'ha convertit en un procés lent, burocràtic i costós", comenten des del negoci.

"El nostre propòsit és el d'ajudar les pimes a ser més competitives i estar més ben finançades. Gràcies a la innovació i tecnologia, ens proposem d'universalitzar l'accés al crèdit, canalitzant l'estalvi del món d'una forma més eficient," explica Ignasi de Llorens, CEO i cofundador de Kintai.

Kintai prediu el risc d'impagament i el de frau

Com funciona? Kintai finança els comerços amb un avançament de la seva facturació futura, calculada amb agregació bancària (Open Banking) basant-se en els moviments dels comptes del client dels últims 6 a 12 mesos. Creuant dades quantitatives i qualitatives, Kintai prediu tant el risc d'impagament com el risc de frau per aportar la quantitat de diners adequada en els terminis òptims. Una vegada atorgat l'avançament de caixa, els clients poden amortitzar-lo en quotes flexibles, abonant un percentatge de cada pagament que reben dels seus clients a través de transferència o domiciliació bancària, TPV, Bizum i PISP, entre d'altres. "Amb aquesta solució, els comerços poden finançar-se sense garanties ni avals, convertint un procés de setmanes o mesos en una gestió d'uns quants dies", defensen els emprenedors.

Els sistemes d'Open Banking permeten a la fintech fer una anàlisi predictiva de generació de caixa, a temps real, utilitzant fonts d'informació alternatives i models de risc més eficaços que els models tradicionals, els quals estan basats en ràtios financers procedents de comptes no auditats i desactualitzats. A més, gràcies a solucions programàtiques de connexió entre serveis, la start-up pot adaptar-se i operar dins d'altres plataformes, el que la converteix en una solució flexible al mercat. Models d'intel·ligència artificial, eines de control de comptes corrents o de gestió de cobrament com els TPV, són elements que descobreixen noves oportunitats de crèdit.

Fàbrica de start-ups

Nuclio, fàbrica de start-ups creada per l'emprenedor i inversor Carlos Blanco, va generar uns ingressos de 21 milions d'euros el 2021, més del doble (un 160% més) que a l'exercici anterior. Aquesta facturació va provenir de les onze start-ups del seu venture builder, l'escola de negocis digitals Nuclio Digital School i la consultora de recursos humans Nuclio Talent. A través del venture builder, el hòlding barceloní va cofundar quatre noves empreses emergents i va aconseguir aixecar 8 rondes de finançament per un valor total de 13 milions d'euros. Nuclio és present a Madrid, Barcelona i a Portugal.

El venture builder del grup replica models de negoci que han tingut èxit als mercats internacionals més capdavanters. Per fer-ho, capta talent perquè dugui a terme la idea mitjançant Nuclio Weekend, unes jornades per a emprenedors en les que s'elegeixen als futurs cofundadors de les empreses emergents. El 2021, van participar 90 emprenedors dels 4.000 que van sol·licitar prendre part en Nuclio Weekend, dels quals es van seleccionar 15 potencials cofundadors de les noves empreses emergents. Nuclio va ser fundat per l'emprenedor i business angel Carlos Blanco, chairman de la companyia amb firmes a la seva esquena com Akamon, Glovo o Housfy, entre d'altres. Des de l'any 2020 es va unir com a soci director Ernest Sanchez, inversor en tres unicorns i emprenedor en sèrie. Sanchez també és soci cofundador de Nekko Capital i exsoci en EU d'Entrée Capital.

La marca Nuclio reuneix tota la cadena de valor dels negocis emergents per donar servei a les start-ups del grup i als principals actors de l'ecosistema, entre els quals destaquen Nuclio Digital School —escoles de negocis digital amb campus a Madrid, Barcelona i Lisboa— i Nuclio Talent, consultora de recursos humans del grup.