Aticco es diversifica. La companyia barcelonina ha llançat una nova unitat de negoci per donar suport als emprenedors en fases inicials: Aticco Ventures. Aquesta comunitat té l'objectiu de proporcionar connexions dins i fora del territori nacional i ajudar en el finançament de start-ups en la fase pre-seed que comptin amb un "mínim producte viable".

El projecte surt a la llum de la mà d'Adrián Escabias Haro i Amedeo Galano i amb el suport d'emprenedors com Carlos Ortiz (Aloha Poke), César Gonzalez (CFO), Daniel Romy (Simplr), Ángela Oropesa de (Bolt), Marc Monfort (Candor Equity), Blas Gil (Swipcar), entre d'altres, inversors i experts de l'ecosistema per canalitzar el dealflow (flux d'operacions) de tot Espanya. Aquesta nova comunitat d'àngels inversors, emprenedors i empresaris comptarà amb empreses emergents amb base a Espanya i un model d'ingressos clar. "Donem suport als emprenedors sent realistes i propers amb ells. Ens involucrem ajudant en la presa de decisions estratègiques de la companyia", assegura Escabias en una entrevista a aquest mitjà. 

Des d'Aticco Ventures tenen previst donar suport a 12 companyies aquest any i per a l'any que ve calculen col·laborar en una dotzena més. Tant Escabias com Galano han estat emprenedors en diverses ocasions i inversors en més de vint companyies i auguren que en cinc anys hauran impulsat més d'un centenar de start-ups. "Busquem companyies que en el seu full de ruta hi hagi la rendibilitat, però sense deixar de banda el creixement", matisa.

Inversió en start-ups

Hi continua havent sequera financera? ​"Malgrat la situació macroeconòmica actual, és sens dubte un gran moment per invertir i diversificar portfoli. El mercat ha corregit valoracions i ens ha ensenyat que les empreses han de prioritzar la rendibilitat abans que creixements desmesurats. El nostre objectiu és ser referents en l'ecosistema emprenedor espanyol i trobar els millors projectes, aconseguint accedir al millor dealflow del país," explica el CEO de la companyia. A més, Escabias afegeix que "ara les valoracions són molt més realistes que abans" i posa èmfasi en el fet que tant business angels com els fons d'inversió continuen invertint en els bons projectes. "Ara l'inversor és més caut i selectiu, però si la start-up soluciona un problema real i té un model sòlid, no dubtaran a invertir en ella", aclareix.

Ecosistema Aticco

Aticco Ventures treballa en col·laboració amb Aticco Lab i el seu programa d'acceleració, el qual impulsa i mentoritza a start-ups en fases primerenques. Això permet a Aticco Ventures escollir projectes sota el radar d'Aticco amb tracció i mètriques.

En aquest sentit, el CEO de l'ecosistema Aticco, Gabriel Espín, apunta que "Aticco continua avançant en el seu propòsit de crear un ecosistema 360è per als emprenedors amb Aticco Living, Aticco Lab i Aticco Ventures. Sumem una nova empresa al grup Aticco, perquè els emprenedors disposin de tots els recursos i puguin centrar-se a fer créixer els seus negocis." Aticco va començar sent un coworking, més tard un coliving i una acceleradora de start-ups. Actualment, combina les seves solucions flexibles per adaptar-se als models disruptius de feina i estil de vida mitjançant les seves marques i està immers en un pla d'expansió tant nacional com internacional.