Redeia ha protagonitzat aquest dimecres la segona caiguda més forta de l'Ibex-35 amb una reculada del 3,65%, en el focus per no haver donat explicacions sobre les causes de la gran apagada que va deixar sense llum Espanya el passat dilluns.

Amb el CNI camí a les oficines per esclarir les causes que l'empresa no ha donat, és la principal responsable de les xarxes d'Espanya i el govern espanyol la pressiona per donar les explicacions pertinents. L'Ibex-35 ha perdut un 0,59%, de forma que ha corregit una caiguda que ha arribat a ser del 2%. La seva presidenta, Beatriz Corredor, no ha comparegut en cap de les explicacions de la companyia i només ha parlat en una entrevista amb la Cadena Ser on ha dit que no dimitirà. 

La caiguda ha començat ja de bon matí, quan Pedro Sánchez ha dit que donava de termini fins a la tarda d'aquest divendres a Redeia i les elèctriques per donar explicacions sobre l'apagada. Al tancament del mercat, l'empresa ha presentat resultats amb uns beneficis de 145 milions al primer trimestre de l'any, un 3,5% més que en el mateix període de l'any passat. En aquests tres mesos ha facturat 404,5 milions, un 2,6% menys que en el mateix període de 2024. 

La caiguda més pronunciada del selectiu espanyol ha estat la del Santander, que per l'efecte de la presentació de resultats (va guanyar un 19,3% més al primer trimestre) ha caigut un 3,9%, mentre que Caixabank s'ha deixat un 3,44% i BBVA un 2,27% (ambdues han presentat també resultats). 

A l'altra cara de la moneda, Indra ha protagonitzat la pujada més forta amb un 2,79% més, Aena un 2,69% després de presentar resultats, Enagás un 1,7%, Acciona un 1,34% i Ferrovial l'1,3%. 

Les caigudes més fortes han coincidit amb la publicació del PIB estatunidenc, que ha reculat un 0,3% al primer trimestre en comparació al mateix trimestre de l'any passat i un 0,1% respecte al tancament de l'any passat. Wall Street ha obert amb caigudes properes a l'1% després de conèixer-se aquesta dada.

L'Ibex-35 ha salvat un mes convuls, amb l'apagada general de dilluns i l'inici de la guerra comercial de Trump, i ha aconseguit pujar un 1,16% en l'acumulat del mes per tal d'acabar prop dels 13.300 punts i, per tant, prop del rècord de l'any. 

Al tancament de la sessió, la CNMC ha comunicat que autoritza l'opa hostil del BBVA al Sabadell amb condicions. 

Al tancament, Milà ha caigut un 0,71%, París ha pujat un 0,5% i Frankfurt un 0,32%. Londres ha augmentat un 0,37%. 

El barril de Brent cotitzava en 63,24 dòlars al tancament de la sessió europea, un 1,57% menys. 

En el mercat de deute, el rendiment del bo soberà a 10 anys s'ha situat al 3,113%, des del 3,163%.