La borsa espanyola amplia els guanys de l'obertura fins al 0,69%, en una jornada en què Grifols rebota el 16%, després de desplomar-se en la vigília un 34,93% després de presentar uns comptes sense auditar. A les 9.20 hores, el principal selectiu de la Borsa espanyola, l'Ibex-35, puja aquest 0,69%, fins als 10.069,4 punts. En l'acumulat de l'any, l'indicador perd el 0,33%. Igualment, la Borsa espanyola puja aquest divendres animada pels rècords assolits en Wall Street i a Tòquio. En la vigília, l'Ibex-35 va acabar en vermell, amb un retrocés del 0,6%, en una jornada marcada per la millora de la inflació a Espanya, i pels resultats.

Dins de l'Ibex-35, després de Grifols, que rebota el 15,99%, Amadeus puja el 3,75%, mentre que ACS lidera les pèrdues en baixar el 4,38%, després de conèixer-se aquest dijous al tancament de mercat els resultats del gegant de la construcció. Dels grans valors, el BBVA suma el 0,67%; Telefónica, el 0,63%; Repsol, el 0,5 %; Iberdrola, el 0,3 %; i Inditex, el 0,27%.

En Wall Street, l'índex tecnològic Nasdaq va assolir un nou màxim des de 2021, un dia en què es va conèixer que l'índex de preus en despeses de consum personal (PCE, en anglès), una dada clau que guia la política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed), es va reduir dues dècimes al gener. Després del rècord del Nasdaq, a Àsia, la Borsa de Tòquio ha pujat aquesta matinada l'1,9% i ha marcat un nou màxim aixecat pel sector tecnològic.

Borses europees

Amb l'euro, a 1,081 dòlars, a Europa, Frankfurt puja el 0,65% en l'obertura; Londres, el 0,59%; Milà, el 0,55%; i París, el 0,39%. El mercat esperarà aquest divendres que l'oficina comunitària d'estadística Eurostat publiqui la dada preliminar d'inflació a l'eurozona de febrer, després que al gener es moderarà una dècima, fins al 2,8% i que aquest dijous es conegués que l'IPC espanyol redueix sis dècimes, també al 2,8%. Així mateix, també es coneixerà la taxa d'atur de gener a l'eurozona, a més de les lectures finals de febrer dels índexs avançats d'activitat del sector de les manufactures (PMI), i als EUA, la lectura final de febrer de l'índex de sentiment dels consumidors de la Universitat de Michigan.

El Brent, el cru de referència d'Europa, cau l'1,7% a aquesta hora, fins als 82,2 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a deu anys assoleix el 3,328%, amb la prima de risc en 88 punts bàsics.