Nou revés per a les borses europees. L'IBEX 35, el CAC 40, el DAX 30 i la resta de les places borsàries del Vell Continent engrandeixen les caigudes marcades a l'inici de la jornada després que la caiguda de Deutsche Bank hagi donat pas al temor a la banca d'Europa. Malgrat que la situació s'havia neutralitzat amb l'absorció de Credit Suisse per part d'UBS, la caiguda de la companyia alemanya ha obert una nova finestra de dubtes i temor en les entitats bancàries cotitzades d'Europa, una cosa que, alhora, ha arrossegat els principals índexs borsaris del Vell Continent. De moment, a Espanya, l'IBEX 35 cedeix més d'un 2,80%, arrossegat pels valors bancaris, que protagonitzen les caigudes més voluminoses de la jornada.

Deutsche Bank ha encès totes les alarmes del sector en un moment en què la susceptibilitat inversora entorn de la banca és més viva que mai. Qualsevol moviment o dubtes en les companyies del sector generen desconfiança. I és que, la caiguda de Deutsche Bank, malgrat no ser tan voluminosa com la de Credit Suisse de fa una setmana, sí que ha encomanat la resta dels bancs europeus.

A Espanya, Banc Sabadell lidera les caigudes, marcant un deteriorament superior al 7%. El succeeixen BBVA, que cau un 5,66%; Unicaja Banc, que cedeix més d'un 5,42%; Bankinter, que marca una caiguda del 5,31%; i Banc Santander, que mostra una depreciació superior al 5,20%. Tot això en una jornada en què l'IBEX 35 no ha aconseguit entaular la tendència a l'alça en el que va de sessió. De fet, a aquesta hora, tan sols Cellnex manté el pilot en verd encès. És a dir, 34 dels 35 valors que componen el selectiu del mercat de valors espanyol caminen en negatiu.

La banca europea s'encomana de la caiguda de Deutsche Bank

Com en l'IBEX 35, la resta de les places europees manté la tendència baixista, i en tots ells la banca cedeix per sobre del 3%. A França, el CAC 40 experimenta una caiguda superior al 2,40%; a Anglaterra, el FTSE 100 cedeix més d'un 1,90%; a Itàlia, el FTSE Mib decreix prop d'un 2,70%. Quant a les principals companyies bancàries europees, totes elles marquen el pilot en vermell en Borsa.

Crédit Agricole cedeix prop d'un 4%; Société Générale cau més d'un 7%; Unicredit experimenta una caiguda del 5%; UBS està a prop de perdre un 8% en la mitja sessió; HSBC es deixa més d'un 4%; ING perd prop d'un 5%. Totes les entitats bancàries cotitzades en Borsa s'han vist arrossegades per la caiguda de Deutsche Bank, que està acusant la posició del deute subordinat en un moment en què el caos bancari continua sent el principal protagonista.

Al mercat de les matèries primeres, els contractes a futur del Brent, esquist de referència a l'eurozona, es deixa més d'un 3,71%, instal·lant-se sobre els 73 dòlars per barril. Quant al WTI, el petroli de referència al mercat nord-americà cau a prop d'un 4% en les últimes hores, fins als 67,20 dòlars per barril. Quant als contractes a futur de l'or, aquests es mantenen plans, i no és descartable que creixin, ja que la caiguda dels mercats borsaris podria beneficiar la posició d'actiu refugi de l'or.

En la indústria de les criptomonedes, el Bitcoin cotitza pla, sobre els 26.166 euros. D'altra banda, l'Ethereum cau més d'un 0,60%, fins als 1.667 euros.