El banc suís UBS ha acordat la compra de Credit Suisse després d'una segona oferta de més de 3.250 milions de dòlars (3.022 milions d'euros), segons ha informat el Financial Times, que va ser també qui va informar de la primera oferta hores abans. Els 1.000 milions de dòlars inicials no van ser considerats suficients per Credit Suisse, que espera juntament amb les autoritats suïsses posar fi amb aquesta venda a una setmana en caiguda lliure que ha arrossegat els mercats europeus.

En espera que s'oficialitzi la transacció, les autoritats suïsses estudien un canvi de llei perquè la venda no necessiti la votació dels accionistes de Credit Suisse per dur-se a terme. El govern suís, segons l'agència de notícies Bloomberg, citant Dow Jones, inclou 100.000 milions de liquiditat, que aportarà el Banc Nacional Suís.

Poc després que es fes pública la primera oferta per 1.000 milions de dòlars (uns 930 milions d'euros), Bloomberg informava del rebuig de Credit Suisse per considerar l'oferta massa baixa, mentre que el govern suís, informava la mateixa agència, estudiava nacionalitzar el banc. Poques hores després, la segona oferta arribava a bon port.

El preu pagat equival a 0,76 francs suïssos per acció, molt per sota encara del valor d'1,86 francs suïssos per acció amb els quals va tancar Credit Suisse la setmana, un valor que ja recollia una setmana de pèrdues. 

El mateix govern ha donat més detalls en una roda de premsa aquest diumenge en la qual ha informat que oferirà una garantia de 9.000 milions d'euros. La fusió derivarà en una de les institucions bancàries sistèmiques més grans d'Europa.

Credit Suisse té 50.000 treballadors a tot el món, dels quals 17.000 són a Suïssa. El seu futur és una de les principals preocupacions del govern suís, més enllà de l'efecte contagi que la seva crisi pugui tenir en altres bancs suïssos i europeus. D'aquesta manera, s'intenta donar per tancada una crisi que aquesta setmana va arrossegar a gran part de les borses europees, especialment dels bancs que cotitzen, i que es va iniciar amb la fallida de Silicon Valley Bank als Estats Units, encara que la de Credit Suisse no tingui una relació directa i tingui més relació amb la mala reputació del banc, que encadenava escàndols i operacions fallides.

La seu d'UBS és molt a prop de la de Credit Suisse a Zuric, han viscut uns últims anys pràcticament oposats. UBS s'ha revalorat prop d'un 120% en els últims anys, mentre que Credit Suisse s'ha desplomat un 70% durant el mateix període. Els beneficis de 7.600 milions del comprador són menys que les pèrdues de Credit Suisse, 7.900 milions d'euros, dels resultats de l'any passat. La capitalització d'UBS ara mateix en borsa, de 56.600 milions, és més de set vegades més gran que la de Credit Suisse, que va tancar la setmana amb una valoració de 8.000 milions.