La companyia tèxtil Inditex ha pujat aquest divendres el 2,23% i torna a recuperar els 100.000 milions d'euros de valor borsari que va perdre el setembre de 2021 i es consolida com l'empresa de més capitalització de la Borsa espanyola.

Els títols de l'empresa, que acumulen l'any una revalorització del 31,9%, han tancat en 32,15 euros, el màxim des d'abril de 2017 i lluny dels 25,3 euros en què va tancar el passat 1 de març, el seu mínim d'aquest any.

L'empresa que dirigeix Marta Ortega es destaca com la més valuosa de la borsa i al tancament d'aquest divendres val gairebé 30.000 milions d'euros més que Iberdrola (74.648 milions) i gairebé el doble que el Banc Santander (52.817 milions).

La cotització d'Inditex s'ha vist afectada per la guerra d'Ucraïna i la desacceleració de l'economia que es preveia a conseqüència de les pujades de tipus d'interès en totes les grans economies.

No obstant això, els pitjors presagis sobre la situació econòmica no s'han complert i l'acció de la firma s'ha recuperat des dels 21 euros que costava el setembre passat.

El nomenament de Marta Ortega, filla del fundador i primer accionista, Amancio Ortega, com a presidenta del grup va generar algun dubte al novembre, però la tendència de l'acció ha estat a l'alça i es va accentuar després de la publicació dels seus resultats anuals el març passat.

Al seu exercici fiscal 2022, la companyia va registrar rècord d'ingressos i de beneficis, malgrat el tancament del negoci a Rússia. Des d'aleshores, els títols de la firma s'han revaloritzat el 10,2%.

El 5 d'agost de 2015 va superar per primera vegada en la seva història els 100.000 milions d'euros de capitalització.