L'IBEX 35 ha iniciat la sessió d'aquest dijous amb una lleugera pujada del 0,09%, fet que l'ha portat a situar-se en els 11.372,9 punts, en una jornada de transició per als mercats fruit de l'absència de referències macroeconòmiques de pes i de l'escassetat de resultats empresarials.

En el terreny empresarial, la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha superat el llindar del 9% en el capital social de Telefónica i s'apropa així al mandat que li va donar el govern de Pedro Sánchez d'adquirir fins a un 10% de l'operadora espanyola.

D'altra banda, el grup suís J. Safra Sarasin (JSS), dedicat a la banca d'inversió privada i gestió d'actius, ha anunciat aquest dijous el llançament d'una oferta pública d'adquisició d'accions (opa) sobre Árima Real Estate a un preu de 8,61 euros per títol, fet que suposa una prima de gairebé el 38,9% sobre el preu a què van tancar aquest dimecres els títols de la socimi (6,20 euros per acció).

En aquest context, les accions d'Árima Real Estate es disparaven gairebé un 36% en l'obertura de la Borsa d'aquest dijous, fins a intercanviar les seves accions a un preu unitari de 8,42 euros, de manera que l'ha portat a liderar les alces del mercat continu.

Sota el paraigua macroeconòmic, aquest dijous es donarà a conèixer als Estats Units la producció industrial corresponent al mes d'abril. La setmana culminarà demà amb la dada d'inflació del conjunt de la zona euro, així com de diversos indicadors de la Xina ­-preus de l'habitatge, producció industrial, vendes minoristes i atur.

En l'obertura d'aquest dijous, els valors que més pujaven eren Acciona (+0,81%), CaixaBank (+0,80%), Rovi (+0,64%) i Mapfre, que avançava un 0,60%, mentre que en el costat contrari se situaven Merlin Properties (-0,54%), Banc Sabadell (-0,53%) i ArcelorMittal (-0,50%).

Les principals Borses europees inauguraven la jornada d'aquets dijous amb tendències mixtes. Frankfurt pujava un 0,01%, mentre que Londres, París i Milà es deixaven un 0,19%, un 0,15% i 0,02%, respectivament.

El preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, pujava un 0,44% en l'obertura dels mercats europeus, fins als 83,11 dòlars, mentre que el Texas se situava en 78,98 dòlars, un 0,45% més.

Al mercat de divises, la cotització de l'euro davant el dòlar es mantenia en 1,0876 'bitllets verds', mentre que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys baixava fins al 3,179%.