La Borsa espanyola tanca aquest divendres pràcticament plana, amb una lleugera caiguda del 0,09%, que l'ha portat a perdre els 9.900 punts després d'haver cotitzat gran part de la sessió sense rumb definit en una jornada sense grans indicadors de conjuntura. En la setmana, l'IBEX 35 ha acumulat una caiguda de l'1,65%.

El selectiu espanyol ha obert a l'alça, però minuts després de l'obertura ha revertit la tendència i posteriorment ha cotitzat sense rumb definit durant gran part de la sessió fins a prendre el camí baixista amb l'obertura de Wall Street, encara que al final de la jornada ha minimitzat les pèrdues fins aquest 0,09% de caiguda.

Als Estats Units, la jornada està sent molt més animada aquest divendres, si bé, el S&P 500 ha superat per primera vegada en la seva història els 5.000 punts, la qual cosa suposa un rècord històric en Wall Street.

De tornada a l'IBEX. Entre els grans valors, Iberdrola, ha pujat el 0,57%; Santander, el 0,55%; Repsol, el 0,55%; Inditex, el 0,46% i BBVA, el 0,39%. Al contrari, Telefónica ha caigut el 0,81%.

Tanmateix, ha estat Rovi amb una pujada de l'1,80% el valor més alcista de l'IBEX aquest divendres, seguit per Fluidra (1,55%) i Grifols (1,19%). Per la seva part, Acciona Energía ha estat el valor més castigat en perdre un 3,8%, seguit per Endesa (-2,3%), Colonial i Acciona (-2,2%).

Al mercat continu, les accions d'Ezentis han cedit un 1,59% al tancament del mercat d'avui (fins als 0,1614 euros) i han encadenat quatre jornades consecutives de caigudes en la seva segona setmana de retorn a la negociació, per la qual cosa la seva cotització ha acumulat una baixada del 16,02% en comparació amb els 0,1922 euros en els quals va finalitzar la setmana passada.

La resta de places europees, tanquen amb signe mixt aquest divendres. El DAX 40 queia un 0,22% malgrat que la inflació alemanya va descendir fins al 2,9% al gener. La Borsa de Londres, un 0,30% arrossegada pel sector assegurador. I París un 0,24%. Però Milà guanyava un 0,30% i esquivava les caigudes de la banca i les energètiques.

En altres mercats, el Bitcoin, la criptomoneda més utilitzada, ha continuat amb la seva ratxa alcista i ronda ja els 47.200 dòlars, el nivell més alt des de l'11 de gener, el dia després que la SEC, el supervisor borsari d'EE. UU., autoritzés la creació de fons cotitzats (ETF) lligats al preu d'aquesta criptodivisa.

L'euro també ha pujat aquest divendres fins als gairebé 1,079 dòlars després que el Banc Central Europeu (BCE) assegurés que no compta amb indicis clars que es vagi a produir un punt d'inflexió en la pujada dels salaris negociats.

Al mercat de matèries primeres, el barril de petroli Brent, el de referència a Europa, al tancament dels parquets europeus queia el 0,12%, fins i tot costar el barril els 81,53 dòlars; mentre que l'or retrocedia a la mateixa hora el 0,63%, fins i tot costar 2.021,61 dòlars l'unça.