L'IBEX 35 tanca amb una caiguda del 0,06% aquest dimecres i s'allunya dels 9.100 punts bàsics. El principal índex de la Borsa espanyola torna a caure en una jornada protagonitzada per la tensió al sector financer dels Estats Units, després de la tercera fallida d'un banc en a penes dos mesos, i en espera de la decisió en matèria de pujades de tipus de la Reserva Federal (Fed). S'espera que l'entitat que presideix Jerome Powell pugi les taxes uns altres 25 punts bàsics, fins a situar-les en el rang objectiu del 5%-5,25%.

Després de la caiguda de First Republic Bank, el posterior rescat per part de l'Estat i la seva venda dilluns a JP Morgan, la por s'ha posat de nou a la banca i al mercat. La nova víctima és PacWest, una altra entitat regional nord-americana que va caure un 28% després de conèixer-se una important fuga de dipòsits al març. Altres bancs com a Western Allianz i Metropolitan Bank també es veien arrossegats a nivell borsari.

La ressaca per les turbulències bancàries i la cautela prèvia a la pujada de tipus de la Fed frenen l'evolució de l'IBEX 35. Entre els valors més baixistes de la sessió es troben Solaria (-3,05%), IAG (-1,86%), Acciona Energía (-1,85%), BBVA (-1,785), Grifols (-1,75%) i CaixaBank (-1,5%). Pel costat contrari, les companyies que millor comportament han registrat aquest dimecres són Ferrovial (+1,48%), ACS (+1,45%), Enagás (+1,45%), Unicaja (+1,16%), ArcelorMittal (+1,14%) i Sacyr (+0,95%).

Al Mercat Continu, Ercros es desploma més d'un 14% després de reduir el seu benefici en un 25,9% en el primer trimestre de l'any. Al mercat de matèries primeres, el petroli cau més d'un 4% per la desacceleració econòmica a la Xina i la previsió d'un descens en la demanda de cru. D'aquesta manera, el barril de qualitat Brent, de referència per al Vell Continent, se situa en els 71,8 dòlars i el West Texas Intermediate en els 68,1 dòlars.

La resta de Borses europees tanquen amb guanys del 0,29% per a París, del 0,55% per a Frankfurt, del 0,77% per a Milà i del 0,2% per a Londres. Al mercat de divises, l'euro agafa impuls abans de la reunió de la Fed i se situa per sobre dels 1,1 bitllets verds en el seu encreuament amb el dòlar. En el mercat de deute, l'interès del bo espanyol a deu anys se situa en el 3,307% i la prima de risc en els 106 punts bàsics. Per la seva part, les principals criptomonedes evolucionen sense grans moviments, amb el Bitcoin en els 28.300 dòlars i l'Ethereum en els 1.800 dòlars.

Després de la decisió de la Fed, demà dijous serà el torn del Banc Central Europeu (BCE), del qual s'espera una moderació en les pujades de tipus. D'aquesta manera, es preveu que l'organisme presidit per Christine Lagarde apliqui una alça en les taxes de 25 punts bàsics en lloc de 50, com venia fent anteriorment.